Hvordan fungerer behandlingen?

Hårfjerning med laser benyttes for å fjerne uønsket hårvekst og er en effektiv og sikker behandling. Behandlingen fungerer ved at laserstrålen varmer opp fargepigmentet i håret, og dermed ødelegger hårsekkene og vekstcellene. Laserlyset absorberes av fargestoffer(melanin) i hårsekken, varmer opp og ødelegger proteinet i hårsekken slik at det ikke vil kunne produsere nytt hår. Effekten på behandlingen får du når laseren skyter på pigmentet i håret mens det er i den anagene vekstfasen og dermed dreper follikkelen, hårsekken. 

 

Det er ulike grunner til at vi ønsker å fjerne uønsket eller sjenerende hårvekst. Med laser vil du slippe problemer som inngrodde hår, grov hud og stadig barbering eller voksing. 

 

Vi har tre ulike vekstfaser og behandlingen er kun effektiv når håret er i aktiv vekstfase, andelen i denne fasen varierer fra hvor på kroppen håret er. Ikke alle hårene er i samme fase til samme tid. På grunn av hårets forskjellige vekstfaser er det derfor nødvendig med flere behandlinger. Forskere mener at hårsekker som er ødelagt gjennom laserbehandling, vil være ødelagt for alltid. Nye håranlegg kan imidlertid senere la seg aktivere av hormonelle og biologiske endringer i kroppen.

 

Hvert skudd fra laseren behandler flere hår samtidig, noe som gjør behandlingen rask og effektiv. Vi bruker ultralyd gel for å forsterke lyset fra laseren, slik at det lettere trenger igjennom huden. 

Laserteknologien utvikler seg fra år til år, og det er derfor svært fordelaktig å henge med på utviklingen i markedet og bruke maskiner som er oppdatert på alle måter.

Hos oss får du kvalitet fra øverste hylle, da vi bruker LaserGy sin nyeste hårfjerningslaser, den har en 808 Diode laser og en Alexandrite 755 Laser. Diode laseren, som gjør at vi kan behandle de fleste hud og hårfarger.

 

Når laseren treffer huden oppleves dette vanligvis som et varmestikk som umiddelbart forsvinner etter laserskuddet. 

Maskinen har et overlegent kjølesystem som minimerer ubehaget ved hårfjerning betraktelig. Maskinen skyter flere skudd i sekundet, som resulterer i at behandlingen tar kortere tid.

Alt i alt betyr dette for deg som er kunde at vi kan tilby deg en svært effektiv behandling til en gunstig pris. Velkommen til en gratis og uforpliktende konsultasjon.

 

Forventet effekt 

Hårene som skal behandles må inneholde pigment, det vil si at lyse, røde eller grå hår egner seg dårlig til fjerning med laser og vil kreve flere behandlinger. Mørke hår mot lys hud er det mest optimale utgangspunktet, men man kan også oppnå gode resultater på mørkere hudtyper. 

Jo sterkere kontrast det er mellom din hudtone og hårfarge jo raskere og bedre resultat vil man få. Vi justerer laseren til hva som er riktig for din hudtype

 

Antall behandlinger som kreves for å permanent fjerne hår med laser, kommer an på hvilket område som behandles, tykkelsen på hårene, genetisk disposisjon for hårvekst, hormonell ubalanse, sykdommer og medisinering. På grunn av at behandlingen kun er effektiv på hår i aktiv vekstfase, trenger man flere behandlinger.

 

Vanligvis må laserbehandlingen gjentas mellom 5-10 ganger, med 4-6 ukers mellomrom, for å oppnå ønsket resultat. Når ønsket resultat er oppnådd vil de hårene som er behandlet være permanent borte. Det er mulig å oppnå 90 % permanent hårreduksjon i det området som behandles. Gjenvekst kan forekomme, derfor kan det være nødvening med en oppfølgingsbehandling 2 år etter siste behandling.

 

Ved behandling av hår på mørkere hudtyper er det mulig å oppnå et tilfredsstillende resultat, men dette kan kreve noen flere behandlinger. Ved enkelte tilstander hvor det stadig dannes nye hårsekker, er det anbefalt med en årlig behandling for å opprettholde resultatet.

Rygg og skuldrer på menn og hårvekst i ansiktet på kvinner vil vanligvis kreve flere behandlinger, da dette er områder som er hormonelt betinget.

Før behandlingen

Det viktigste er å informere behandleren din om medisinske tilstander, som f.eks graviditet eller bruk av fotosensible medisiner, se liste over kontraindikasjoner nedenfor.

Det anbefales å ikke bruke selvbruningskrem minst 2 uker før behandlingen,

selvbruning kan i verste fall føre til at man blir brent i huden. Aller helst  bør du unngå sol på behandlingsområdet 3-4 uker før og etter behandling, NY brunfarge fra soling før laserbehandling kan forårsake midlertidig pigmenttap, dette rammer imidlertid kun 1 av 100 (1%). Slik pigmentering går normalt bort etter senest 6 måneder.

Du må også unngå kremer, oljer, parfyme og deodorant i behandlingsområdet kveld og morgen før hårfjerningslaser

 

Du kan ikke vokse, nappe eller epilere de 4-6 siste ukene før behandling, barbering går bra, det må være hår i aktiv vekstfase i hårsekken, for at behandlingen skal ha effekt.

Begynn å barbere i minst 2 uker før behandling for å få flest mulig av hårene over i vekstfase. Hårene skal være barbert samme dag eller kvelden før, vi trenger ikke å se hårene når vi behandler, da laseren finner de mørke hårstråene i huden, men det kan vøre fint å la det være igjen et lite område slik at behandler kan se din naturlige hårvekst.

 

Din behandler vil gi individuell anbefaling tilpasset din hud- og hårfarge.

Etter Behandlingen

All form for laser kan en sjelden gang gi en lettere forbrenning av huden, samt pigmentendringer. Sjansen for dette øker dersom man oppholder seg i sterk sol eller solarium i tiden etter behandling. Vi anbefaler derfor å bruke solfaktor 30-50 de første 4 ukene etter behandlin. Dersom du utsetter huden din for sollys bør du smøre deg med solkrem minst annen hver time når du oppholder deg i direkte sol.

Etter behandlingen er det normalt å bli litt rød og lett irritert i hårsekkene, dette går vanligvis over i løpet av noen timer.

Etter en laserbehandling bør man også unngå trening, sauna og bading i de første 24 timene.

 

KONTRAINDIKASJONER

Vi behandler ikke gravide eller ammende, dette på grunn av hormonelle årsaker, selve laseren vil på ingen måte være skadelig for gravide.

Pasienter som går på lysfølsomme medikamenter, har mørke leverflekker eller tatovert hud behandles ikke. Det samme gjelder om du har en pågående hudinfeksjon eller åpne sår i området som skal behandles.

 

Hvis du har diabetes, psoriasis, eksem, dermatitt eller annen sykdom, bør du få råd fra din lege før behandling.

Kunder med epilepsi kan behandles, men det er viktig at behandler blir opplyst om dette i forkant.

FOTOSENSIBLE SUBSTANSER 

(gjør huden ømfintlig for lys og kan øke risikoen for brannsår)

MEDISINER
· antibiotika (tetrasykliner, f.eks har du brukt accutane må du vente med behandling i     6mnd etter avsluttet bruk)
· barbiturater (epilepsi medisiner, medisiner som demper sentralnervesystemet)
· hormonelle legemidler 
· hjertemedisiner
· noen antidiabetika, f. eks. Tolbutamid eller insulin
· sulfonamider
· vanndrivende tiazider
· ikke-steroidiske smertestillende legemidler
· ikke-steroidiske antireumatiske legemidler
· noen antibakterielle og soppdrepende legemidler
· noen beroligende og antidepressive legemidler
· kvalmestillende medisiner av type fentiaziner
· midler som innehloder benzosyre og dens derivater
· retinoider og derivater (både salver og orale medisiner)
· prevensjonspiller
· vitaminer av grupper A og E
· acetylsalisylsyre (ASA), f. eks. aspirin, andre antitrombotiske legemidler

URTER

· johannesurt, ringblomst, kjerringrokk, stemorsblomst
· slanke-te
· planter som inneholder psoralener, stoffer som gjør huden mer følsom for ultrafiolette   stråler, brukes f.eks i behandling av psoriasis.

KOSMETIKA
· antibakterielle midler i såpe, deodoranter
· noen luktsubstanser i parfymer, f. eks. musk
· eteriske oljer: bergamot, sedertre, lavendel, sandeltre, vanilje
· noen fargestoff i kosmetikaenes innhold
· AHA- og BHA-syrer, retinsyre og dens derivater
· solbeskyttelser

· fluorescerende blekemidler for nylon og ullfiber

· retinol krem (A-vitamin)

HairRemoval-Leg.jpg
Skjermbilde 2020-06-18 kl. 10.57.26.png