Fitzpatricks hudtyper

Fitzpatrick skalen er en måte å klassifisere de ulike hudtypene på. De ulike hudtypene deles inn i 6 grupper nummerert etter hvor mye melanin som er i huden.

Hud med lite melanin har liten beskyttelse mot solens ultrafiolette stråler og blir raskt solbrent. Hud med mye melanin blir fort brunfarget i stedet for å bli solbrent. Det er mulig at du ikke vil oppfylle alle egenskapene til en type, så du bør gå med den som best beskriver deg.

De med et høyere nivå hudtype som V-VI er vanligvis utsatt for en overaktiv produksjonen av melanin følgende lasebehandling av hår. Dette kan føre til permanent misfarging eller arrdannelse i huden, hudtypene  V-VI bør foreta laserbehandling med ekstrem forsiktighet. Vi kan foreta en test-behandling på en liten flekk på huden i tillegg til å bestemme Fitzpatrick hudtype klassifisering. Hvis misfarging oppstår, vil vi anbefaler at du unngår prosedyren. 

Bidra gjerne til å finne din hudtype på forhånd, mange nettsteder tilbyr komplette spørreskjemaer for Fitzpatrick hudtype metode for klassifisering. Bilder er også tilgjengelig for å gi eksempler på det fysiske utseendet forbundet med de ulike hudtyper. 

1: Blek hud. Lett solbrent. Aldri brun.

2: Veldig lys hud. Ofte solbrent. Blir brun.

3: Lys hud. Av og til solbrent. Blir lett brun.

4: Lysebrun hud. Sjeldent solbrent. Alltid brun.

 

5: Mørk brun hud. Svært sjeldent solbrent. Alltid brun.

6: Mørk brun til sort hud. Aldri solbrent. Alltid brun.

sunhands_edited.jpg
sunhands_edited.jpg
sunhands_edited.jpg
sunhands_edited.jpg
Undertøysmodeller
HairRemoval-Leg.jpg
Skjermbilde 2020-06-18 kl. 10.57.26.png